Materialen en mogelijkheden

Alle bij de VENIN aangesloten bedrijven bieden een brede keuze aan spouwvullingsmaterialen en -systemen. We onderscheiden drie soorten:

Stuk voor stuk hebben we hier te maken met hoogwaardige materialen die een hoog isolatievermogen koppelen aan een ruime toepasbaarheid.

Uitgaande van het kwaliteitsstreven van de VENIN is een meer gedetailleerde informatie over de genoemde materialen van groot belang. Alleen op die manier kunt u de verschillende soorten en typen met elkaar vergelijken en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Voordat we de techniek onder de loep nemen willen we echter nog een algemene opmerking kwijt:

Inspectiemogelijkheid

Om er zeker van te zijn dat de spouw optimaal geschikt is voor een isolerende vulling wordt een inspectie vooraf aanbevolen. Deze geschiedt met een zg. endoscoop waarmee het inwendige van de spouw bekeken kan worden. Op die manier kunnen eventuele storende obstakels worden gelokaliseerd, zoals mortelkluiten op spouwankers, stukken hout en steen die in de spouw zijn gevallen enzovoort.

Ook achteraf kan de endoscoop goede diensten bewijzen voor een controle op volledige vulling in moeilijk bereikbare plaatsen. Voorts biedt de zogenaamde. thermografie de mogelijkheid om een “warmtebeeld” te maken van een gevel. Dit stelt de isoleerder in staat om eventuele warmtelekken in een geïsoleerde spouwmuur op te sporen en te verhelpen.

Scroll to Top